De tre sjoveste gamle danske film fra 1960erne

Når vi ser på gamle danske film fra 1960erne, så er det især komedien eller lystspillet, der er i centrum. Derfor har vi valgt at fokusere på de sjove film fra den periode.

Nummer 3: Peters Baby er en forviklings- og forvandlingskomedie med Peter Bergmann blændende spillet af Ebbe Langberg, som holder polterabend med sin ven William Thomson med en ret veloplagt Dirch Passer – hvem ellers!

Williams gamle flamme Kirsten – sødt spillet af Judy Gringer – skal nu giftes med Peter. Men da Peter får et brev fra et fransk hospital med det lyriske navn “De små blå nonner”, med information om at han skal tage sin dåbsattest og ikke mindst med henblik på at få taget en blodprøve er filmen skudt i gang.

Peter fortæller sin bedste ven William(Passer), at han har haft en romance i Paris med Toni – spillet af en ung Ghita Nørby – da han for et stykke tid siden var på rejse for sin fars firma.

Herefter tager begivenhederne fart – og det er sødt – og sjovt.

Ebbe Langberg spiller Peter med en fin frisk fyr-agtig stil, som etablerer ham som en af mest brugte skuespillere op gennem de næste årtier. Sammen med sin bror Jesper Langberg får han et solidt aftryk i dansk film og teaterhistorie. Dog er Ebbe bedst brugt som den rolle han har i netop Peters Baby og de efterfølgende “Peters Baby”-film, nemlig som den glade idealistiske og joviale mand.


Den næstsjoveste gamle danske film nr. 2 fra 60erne

Det er næsten en lang perlerække af glade smil og golgatesmil, når vi ser på de gamle danske film fra 60erne. Vi kunne godt have set på Lille-Per, men det bliver ikke på denne liste. For starten af tresserne bød også på en film med en hel del gengangere. Det er “Han, hun, Dirch og Dario”, hvor Ebbe Langberg igen er med sammen med Dirch, Ghita og såmænd ingen ringere end Dario Campeotto. Der var mere musik med dengang. Men så var der også plads til at grine af. Det er en de film, hvor samspillet slår gnister og Dario er uforbederlig Don Juan i rollen som … Mario.

Den allersjoveste gamle danske film fra tresserne

Vi kunne godt være blevet i starten af tresserne. For når det kommer til den allersjoveste gamle danske film i det årti. Som udviklingen gik, blev det mere og mere de samme skuespillere, der med næsten samme manuskript spillede de samme typer. Men i 1968 sker der noget helt andet. Tre helt nye forbrydere ser dagens lys. Egon har en plan – og Benny og Keld er næsten helt med på den. Nok mest Benny – som spontant udbryder “skidegodt Egon”. Olsen Banden fra fra 1968 er et nybrud med komedien. Her ramler socialrealisme a la Valby ind i småborgerlighedes og magtens centrum. Det er de rige der både er fantasiløse og de rigtige kriminelle – og det vil Egon gerne hjælpe dem med – Altså pengene.

Har du lyst til at komme med dit bud på en top tre – eller andet indenfor gamle danske film. Så tøv ikke med at skrive til os. Hvis du mener vi r helt skæve på den, så kom med din mening. Er der noget vi har skrevet forkert – eller du synes skal være anderledes er det bare at komme med din mening. Den tæller for os.

Loonii.dk - Danmarks største udvalg af Danske film på DVD

Flere nyheder

Skriv en anmeldelse til filmen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentar

  1. Cafe Rule 22. marts 2019

    Hi there, You've done an excellent job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friends. I am confident they will be benefited from this web site. https://Caferule.com/

  2. the Bill bonner letter 24. marts 2019

    Greetings! Very useful advice in this particular article! It is the little changes that will make the most significaant changes. Thanks for sharing! https://www.nlrbfcu.org/the-bill-bonner-letter-review/