Det er for mange lidt af en drøm at være skuespiller. Især i den tid vi lever i, hvor drømmen om at ”være på” tilbyder masser af muligheder. Nu behøver du bare en mobil og en internet, så kan du lave din egen kanal på Youtube. Men ved du hvem der har medvirket i flest danske film og hvor mange film de har medvirket i?

Hvis du kender de gamle danske film, så har du sikkert allerede en masse danske skuespillere. Og er du vokset op med Matador og andre danske TV-serier, så har du en god ide om hvem der er de populære danske skuespillere og hvem der er de kendte danske skuespillere. 

Mandlige danske skuespillere

Man finder hurtigt ud af at listen over de 100 mest brugte og kendte danske skuespillere er domineret af mænd. I top ti liste danske skuespillere finder vi kun en kvinde – ja det er naturligvis Ghita Nørby. Men hvem har medvirket i flest film herhjemme? Du bliver nok ikke overrasket over top 10, der har nogle af de mest folkekære skuespillere. Men nummer 1 er nok lidt af en overraskelse. Læs mere her hvis du vil finde ud af det.

Top 100 danske skuespillere

For at nå ind i top 100 danske skuespillere skal man bare op på 37 film! Det er noget af en præstation og med 6 meget folkekære – og ikke mindst populære skuespillere på 37 film. De deler pladsen på den nederste del. Men det er dog ikke hvem som helst. Baard Owe som blev særligt kendt på sin næsten messende fortolkning af bindegal læge på Riget. Lars Von Trier får bare det bedste op i folk. Eller det værste efter hvad man har hørt.

Med Baard Owe fik han i al fald en håndfuld citater, som ”så skærer vi” og Det store fællesskab” – om døden. ”De bidrager” og ingen kan ”argumentere mod en skopi”. Anders Hove er ikke så kendt i almindelighed og sammen med Miskow Makwarth og Kund Hallest.  Else Jarlbak udgør de, de mere ubekendte i den del af listen. Men respekt for så mange film. Så er Henning Jensen – der altid er god for en skurke rolle og Preben Neergaard og Bodil Jørgensen, hvor vi håber at sidstnævnte har mod på mere komedie og ikke bare i rytteriet. Karen Lykkehus er julekalender og 1970erfilm.

De næste pladser og kendte danske skuespillere

Her finder vi virkelig skuespillere som vi troede lå højere. Nikolaj Lie Kaas der holder pause ligger med 38 film godt med. Med roller i ”Dirch” og ”I Kina Spiser de hunde”, samt en spændende fortolkning af Jussi Adler-Olsen Afdeling Q film. Som Carl Mørck gjorde han det godt i de foreløbig fire filmatiseringer. ”Kvinden i Buren” og ”Fasandræberne” blev publikumsfavoritter og ”Flaskepost fra P” og  slutteligt ”Journal 64” var filmisk flotte og med gode præstationer af Nikolaj Lie Kaas.

Hans far – nej det er ikke Dirch Passer – er Preben Kaas og er også på listen over top 100 danske skuespillere. Der er mange der ligger lige omkring 40 film. Peter Steen og Kjeld Jacobsen har overraskende lige så mange som Kirsten Walther – ja det er Yvonne fra Olsen Banden og så Kurt Ravn, som vi kender fra Røde i Matador, men også med julekoncert Kurt Ravn side om side med Kirsten Siggaard og Trine Gadeberg. Han har også stået ved siden af Jette Torp og så selvfølgelig side om side med en af vores helt store tenorer Stig Rossen.

Far og Søn på film

Det er som at Kurt Ravn film og tv udsendelser bare er har været et godt match. For både på den lange bane med Matador og på den korte bane med Les Miserable og Far til fire, formår han verdens manden og ham med fødderne nede på jorden. At han kan synge er der ingen tvivl.  Medens vi er ved Matador så blev det jo til 24 matador afsnit. Lidt som en rigtig god julekalender. Men der var andre Matador medvirkende som for eksempel Fede, Røde, Varnæs og Familien Skjern. Dem vender vi tilbage til om lidt for når det kommer til Matador medvirkende, så er Matadoren selv – Mads Skjern – faktisk ikke på listen. Jørgen Buckhøj gjorde sig mere i teaterverdenen. Men vi har faktisk hans far Per Buckhøj nåede nemlig 38 film.

Per Buckhøj var egentlig boghandler, men tog i bedste matador stil sin søn Jørgen med til København, som han havde sammen med en anden skuespiller – Henny Lindorff. Han var med i den Amerikanske Vikings side om side med stjerner som Tony Curtis, Kirk Douglas og Janet Leigh. På dansk var han med i Mød mig på Cassiopeia, De pokkers unger og De røde enge. Filmen Adam og Eva var han også med i som en af de sidste. 

I denne halvdel finder vi også Svend Bille, Poul Müller og Astrid Villaume. De er knap så kendte i den almene offentlighed. Men de er med i film som ”Far til fire”, ”Olsen Banden på Spanden” og den herlige ”Støvsugerbanden”. Her driver en pensionist bande gæk med alle og støvsuger sig til millioner i bedste Olsen Banden stil. Kjeld Petersen havde uden tvivl nået meget mere end sine 39 film, hvis ikke han var faldet død om i en alt for tidlig alder. Han ville have begået sig i det humoristiske, såvel som det alvorlige. Kjeld Persersen død tog hårdt på alle i miljøet og ikke mindst Dirch Passer, der efterfølgende trak sig fra rampelyset en stund.

Frem mod top 50 gamle danske film

Med 39 film er Ingeborg Pehrson placerer hun sig godt oppe på listen. Skarpt efterfulgt af Ulf Pilgaard, der ligeledes med 39 film deler æren. Men mon han kan snige med i ”Nattevagten 2”. Det må vi håbe for så er der mulighed for at Nikolaj Coster-Waldau også kan komme med – og ikke mindst hans crazy side-kick Kim Bodnia. Så er der Dick Kaysø. Vi kender ham fra krumme og Olsen Banden.

Han har sammen med Benny Hansen – også kendt som ”fede” fra Matador medvirket i 40 film. Det har Hr. Varnæs også. Holger Juul Hansen er et vaskeægte koryfæ og med roller i Matador som – næsten ordentligheden selv eller i al fald konservativ og en af byens spidser – Bankdirektør Varnæs og nærmest uigenkendelig i Riget – som overlæge og svag chef for en notorisk autonom afdeling. Så har vi Karin Nellemose, som var kendt op gennem 60erne og 70erne og ikke mindst for sin rolle i Julekalenderen ”Jul i de gamles by”

Jens Okking er king

Jens Okking formåede med indestængt energi at nå ud til de fleste. Den personificerede anarkist, der gik egne veje kom til udtryk i ”Strømer”. På de skrå¨brædder stod han overfor Susse Wold. Det var en genistreg af Peter Langdal, der på et tidspunkt ikke kunne ramme forkert i sin instruktion. Tove Mäes var den stilletype, men nåede hele 41 film. Povl Wöldike er måske mere ukendt, men ikke desto mindre står han ved siden af Bodil Udsen, som styrede løjerne i ”Huset på Christianshavn”, som kromutter i ”Rottehullet”. Hun var tit den livskloge og hærdede, som kunne sige tingene ligeud i en tid, hvor mændene især begyndte at tale udenom.

Den nederste halvdel

Med i den nederste halvdel, der tæller utroligt mange kendte – finder vi de mandhaftige og stoiske Ebbe Rode og Bjørn Watt Boolsen. Det er stadig ”kun” med 42 film på samvittigheden. Men igen, der blev ikke lavet film i samme tempo som i dag. Med Ebbe Rode er der mange der spørger til Ebbe Rode brudgommens far tekst. Den er svær at finde, men du kan prøve her.

Med Hackel og trisser

Bjørn Watt Boolsen er Obersten og ikke til at komme udenom. Verbalt et sjældent geni, der mestrede de svære og tunge, samt det helt lette. Hans fortolkning af Oberst Hackel og ikke mindst hans skurk i Olsen Banden som Holm Hansen er legendestof. Men talentet rakte også til roller i Walter og Carlo, Drengene fra Sankt Petri og Det forsømte forår. En anden særdeles alsidig herre er Jesper Christensen. Der som de fleste andre på denne liste både har gode danske TV-serier og populære danske spillefilm på sit CV.

Som Mr. White i James Bond er han kølig og beregnende, mens hans som Nannas far er flippet og rigtig 70er agtig. Han har ganske vist 44 film men er stadig aktiv. Men meget sigende for hans 44 film er et meget højt kvalitetsniveau. I lang tid var han ”bare” Nannas far”. Men da ”Bænken” kommer for den almindelige dansker øjnene op for Jesper Christensen talent. Selvom han indtil da havde brillieret i Strømer, Hærværk, Vinterbørn, Vil du se min smukke navle, Charly og Steffen, Forræderne, Skyggen af Emma, Min Fynske barndom, Hamsun og Barbara – for at nævne nogle få men meget velvalgte film. Men fælles var den – lidt – anonyme rolle, der bare blev fyldt formidabelt ud.

De lidt mere ukendte stjerner i dansk film

Selvom to- tre og fyrre film lyder helt vildt er det forskelligt hvor kendte folk er. Einar Juhl, Jørn Jeppesen,  Peter Malberg, Ego Brønnum-Jacobsen, Gunnar Strømvad og Bent Vejlby ligger alle med det antal uden men kan sige de ville ringe klokkerne ind i Trivial Pursuit. Petrine Sonne siger nok heller ikke de fleste noget, men en stor rolle i ”Mordets melodi” giver alligevel kimen til noget genkendelse. Med en filmdebut i 1907 så er der en god grund til hendes mindre kendte roller. Det blev til stumfilm og en del ture på teatret.

Lige ved og næsten

Lige udenfor top 50 danske skuespillere ligger Henning Mouritsen, sammen med Frits Helmuth og Jesper Langberg. Alle særdeles kendte skuespillere, der i lighed med Louis Miehe-Renard spillede sig ind i kvindernes hjerter. Måske mest Louis Miehe-Renard og Jesper Langberg, der levede godt i det københavnske festliv. Frits Helmuth levede også et hårdt liv, et skæbne han har delt med mange andre kollegaer.

Det hårde skuespiller arbejde blev belønnet og berømmet. Herunder en del Bodilpriser for både bedste mandlige birolle og ikke mindst Bedste mandlige hovedrolle. Det blev også til to Robertpriser for ligeledes bedste mandlige hovedrolleindehaver. Som Søn af Oswald Helmuth var han bekendt med skuespillerlivets glæder og sorger. Han fik selv Pusle Helmuth – som var en af de fem børn han fik med tre forskellige koner. Med på listen lige udenfor top 50 finder vi også Knud Heglund,  Jacob Nielsen, Inger Stender, Carl Johan Hviid og Finn Nielsen.

Top 50 danske skuespillere

Så nåede vi endelig frem til de allermest populære og mest brugte skuespillere og der er noget i vente. Er du stadig spændt på hvem der har indspillet flest eller har du snydt og scrollet ned. Musik og sang har været en fast ingrediens i danske film indtil for nylig. Så det er klart at med Otto Brandenburg og hans rustne hærgede stemme, der kunne indtage et par øl og et par damer inden frokost.

Han brillierede i Kidnapning uden at synge, men han er bedst når han crooner sig gennem de glade tressere og halvfjerdsere. En anden skuespiller med unikt sangtalent er Nicolas Bro, der allerede er oppe i top 50. hans alsidighed er imponerende og spiller han ikke naiv uskyldig, så er han en skræmmende skurk. Claus Nissen og Maria Garland er sammen med Christian Arhoff og Else Petersen de mere ukendte, mens Birgitte Federspiel er sexet og Birthe Neuman fantastisk underholdende i alle sine fremtoninger. Birthe Neuman – der er aktuel som ensom forstadsfrue i Happy ending.

Dansk film stærke kvinder

Med en evne til at sige det skæve – helt skævt og en evne til at favne det alvorlige som i Kærlighedens smerte – som hun fortjent vandt en Bodil for – er hun ekstremt god til skift i genre og rolle. Det er også kvalitet hele vejen igennem hvad enten det er Festen – som Else Klingenfeldt” eller i ”Lad isbjørnene danse” som Lasses mor. Ebbe Langberg – som jo bekendt er Jesper Langbergs bror har også nået en hel del. Selvom det er årtier siden står han stadigt stærkt i folks bevidsthed. Som ”barnestjerne” i Ditte Menneskebarn og De pokkers unger var han tidligt i gang.

Han blev hurtigt ”damernes ven” og var en lang periode dansk films foretrukne første elsker. Det var ham den kække der vandt pigens hjerte til sidst. Når han ikke indspillede film var han på de skrå brædder på enten ABC teatret, Odense Teater eller Riddersalen. Derudover var også i Aalborg teater og ikke mindst den dengang ikoniske Apollo teatret.

Sidst skal vi også have Vera Gebuhr, der i Matador var den kiksede kvinde Inger Jørgensen, der bare ikke forstår spillereglerne i hverken de fine hjem eller hos de mere jævne. Men som ung var hun kvinden alle begærede i film som Kispus og Blændværk. Derudover er hun en stærk Frk. Sejrsen i ”Far til fire”.

På vej mod Dansk toppen

Man kommer bare ikke udenom Ole Ernst og Morten Grunwald. De er store mænd – eller rettere var. For Danmark er bestemt blevet fattigere de seneste år. Der ligger et stort bagkatalog bag begge kunstnere, der bestemt kunne skuespillet såvel som karakteren. Morten Grunwald tager nok prisen som en af de mest undervurderede. Tror man han ”bare er Benny”, så tager man fejl.  Der var også plads til ”Slå først fFrede”, men så var der alvoren og den imponerende seriøsitet, der gjorde ham til en af de mest vedholdende og stærke driftige teaterdirektører eller rettere teaterchef, som i en hård verden fik det til at spille.

Ole Ernst kunne være den vise mand i tårnet på TV3 og ”Fangerne på fortet”, samtidig den hårdkogte indestængte mand i ”Hærværk”. Han er og vil altid være Ole Jastrau på vej mod endestationen efterladende sig tomme flasker og på vej mod eksistentiel selvdestruktion.

Fortidens stjerner – nutidens inspiration

De fleste ville nok ikke lige genkende navne som Ejnar Federspiel og Gunnar Lemvigh med mindre de virkelig kender deres danske film. Olaf Ussing, Helga Frier og Emil Hass Christensen ej heller. Der ligger ellers over 250 film fordelt på de fem navne. Nogle har sikkert hørt en lille klokke ringe fordi efternavnene klinger velbekendt. De lidt ældre vil sikkert sige at det var dengang der var sort/hvid og farve TV og i særdeleshed fjernbetjening var noget man aldrig troede ville blive opfundet.

Ejnar Federspiel er naturligvis ar til Birgitte Federspiel, som ofte spillede birollen som den smukke pige eller kvinde. På film nåede han også at spille far til hende i Olsen Banden, da Benny skal giftes. Her spillede han altid vagtmanden. Den vagtmand, der aldrig opdager noget, når Olsen Banden er på spil. Olaf Ussing var mest på det ny teater og det kongelige teater, men nåede også en del biroller i film, som Harry og Kammertjeneren. Helga Trier er også helt tilbage til teater og stumfilmen, men sluttede af med næsbygaard-trilogien – Kampen om Næsbygaard fra 1964, Næsbygaards arving fra året efter og slutteligt Krybskytterne på Næsbygaard fra 1966.

Mest populær far eller søn

Preben Kaas nåede med sit komiske talent en masse film. Det var ikke drama, men mere i det lette skuespil med humor som fast bestanddel. Det blev til mange easy going film med mindre roller. Preben Kaas var nemlig bedst på scenen og med revyen, som sin foretrukne arena. Hans største bidrag til film delen må være hans søn Nikolai Lie Kaas, der ikke har nået lige så mange film som sin far, men halt sikkert har spillet med i bedre film.

Med Dynamit-Harry på nethinden kan vi forestille os hans andre film. Han startede ellers i de seriøse, men kom hurtigt ind på komikken og den lidt meget fjollede. Han var dog en særdeles populær herre i sin tid, og den tid hvor det at være revystjerne i Cirkusrevyen og Tivolirevyen var meget prestigefyldt. 

De allerstørste danske skuespillere gennem tiden

Når man hører navnet Poul Thomsen tænker man sikkert altid ”Dus med dyrene” og en pæn stille mand med fuldskæg, der sidder bag et bord og snakker om kæledyr og har en hund der hedder Balder. Hvis du havde glemt det, så er det nok fordi Dus med dyrene var på TV fra 1976 til 1979. Den anden Poul Thomsen var kendt for længst og blev uddannet på en af de mest prestigefyldte teaterskoler i dag, som dengang.  

Odense Teater har dannet rammen om mange af Danmarks mest kendte skuespillere. Og efter en elevskoletid der lige efter krigen var han på den obligatoriske turné på Ungdommens teater – det hedder nu Betty Nansen Teatret og Fiolteatret, samt Gladsaxe teater og ikke mindst det for længst glemte Comediehuset. Han havde mindre biroller i Olsen Banden, som langt de fleste havde fra den årgang og det miljø.

Kvinder i dansk film

Der er ikke mange kvinder i dansk film, men en af dem som kom gennem nåleøjet var Judy Gringer. Hun var ud af det kgl. Teater og var først balletbarn inden hun blev opdaget af Stig Lommer. Var man under Stig Lommers vinger kunne man regne med at være med i revyerne og ikke mindst at få lov til at arbejde hårdt. Man hun spillede sig ind i alle hjerter, hvor hun er særdeles kendt i sin sketch med Dirch i ”Babs og Nutte”. Privat boede hun sammen med Dirch i 5 år. Lily Broberg er the grand old lady og hendes karriere spænder fra den første rolle i ”Mig og min pige” til ”Det parallelle lig”.

Hun blev utrolig populær som Katrine i Matador og som side kick til Dirch Passer i ”Der hul midt i spanden”. Men mestrede som få det hele. Fra den stille kloge til det komiske. Måske var det undervisningen hos Holger Gabrielsen eller bare en medfødt gave. Det var både teater og film og på teatret var det især præstationer i ”kolde fødder” af Benny Andersen. Hun var også den der præsenterede TV for første gang i Danmark. Med ordene ”Goddag det er fjernsynet, vi håber, De vil synes om det”. Kan man forestille sig en større underdrivelse.

Helle Virkner var god

Helle Virkner nåede også berømmelse på mange måder. Nogle kender hende for sit ægteskab med Jens Otto Krag, der var forside stof på Billedbladet som Se og Hør gennem mange år. Den yndige statsministerfrue var et modbillede til hendes karriere på lærredet, der gav mange stærke præstationer. Hun var nemlig ofte den stærke og handlekraftige, der med silkeblød stemme kunne være særdeles bestemt,  Som i Poeten og lillemor filmene.

Matador den store danske film encyklopædi

Sigurd Langberg nåede ikke mindre end 60 film. At han fik to skuespillersønner – Ebbe og Jesper – giver familiedynastiet en sikker første plads hvad angår Langberg film. Med roller i ”En mand af betydning” kan man med den titel sige at han har sat sit aftryk og navn på filmplakaten. Samme kan man sige om Ole Monty og Preben Mahrt, der måske ikke lige er dem man sætter i forbindelse med film, men siger man Albert Arnesen vil de fleste sige ahh er det Preben Mahrt! Matador kan om nogen serie sætte navn og ikke mindst ansigt på de fleste danske skuespillere.

Både af den yngre som ældre generation. Selvom nu er de alle enten døde eller selv af den ældre generation. Selv den unge fuldmægtige i banken ved Thomas Eje er efterhånden på den rigtige side af 60. Grisehandleren selv – Buster Larsen – er naturligvis også at finde i top 30. Han forstod det folkelige og har man ikke hørt ham sige ”lorteland”, så find klippet på youtube. Buster Larsen kunne cirkuskunstner og spille det alvorlige med en mimik og med sjælen lagt i værket. Det sidste matador koryfæ i top 30 er Helge Kjærulff-Schmidt. Overlærer Andersen der ikke kunne ”udstå børn” og ej heller kogt kød kunne sige tingene så vrissent at ordene nærmest landet i hovedet på medskuespillerne som rådne æbler. Privat var han Andersens modstykke som stille og lærd og med hovedroller i de klassiske stykker.    

Top 20 og de største gennem tiden

Holger Vistisen var både skuespiller og læremester på det kongelige. Hans personinstruktion dannede på mange måder skole. Og at han så også nåede 86 film sætter en tyk streg under formatet. Han er ikke så kendt i almindelighed. Dertil er hans hovedroller for få. Men birollerne er utrolig mange og med roller i samtlige danske blockbustere før 1980 er han birollens mand nr. 1. Olsen Banden, Huset på Christianshavn og selvfølgelig matador.

Hvis du synes at Olsen Banden og matador bliver nævnt ofte, så er det fordi alle kendte sammen med Erik Balling har sat sine aftryk her. Det samme kan man sige om Arthur Jensen, der med sin pibende stemme kunne tage fokus i hver en scene med enkle midler. Han kunne være insisterende som få. Både som vicevært i Huset på Christianshavn, hvor han som Meyer svinger kosten over alle og som Hr. Schwann der snobber opad og skubber nedad.

Bjørn Puggaard-Müller, Johannes Meyer, Valsø Holm har spillet – eller rettere sunget med i en masse film. Ikke mindre end 241 film til sammen, hvilket giver et godt billede af musikken i dansk film mange første år.

Jan bøgerne filmatiseres

Bjørn Spiro spillede med i den eneste Jan-bog film, der er lavet. Når man tænker på den succes Knud Meister og Carlo Andersen havde med de 81 jan-bøger er det utrligt at figuren ikke kunne bære igennem på film, som for eksempel lille-Per. Men dertil var genren nok for svær. Det var det lette, komedien og sangen der var i centrum og ikke drengedetektiver.

Sigrid Horne og Gunnar Lauring siger os ”et eller andet”, men hvad var de egentlig med i. Sigrid Horne er mest kendt for ægteskabet med Dirch Passer og Gunnar Laurings bror var Palle Lauring. Palle Luring var langt op i 1990erne Danmarks historie formidler. De spillede sammen i ”Krudt og Klunker”, der var et hit i 1950erne. Preben Lerdorff Rye havde flere store hovedroller i 1950erne og ramte også hæderbevisninger som 2 bodilpriser for ”I Gabestokken” og ”En fremmed banker på”.

Walther og Carlo

Men mest kendt lige udenfor top 10 danske skuespillere er Poul Bundgaard. Forsagte Keld og førsteelskeren Farinelli i én og samme person. Skurk i ”op på fars hat – Walther og Carlo” og tøffelhelt, sanger, poet og mesterlig. Der er ingen som favner så bredt. Han synger Bella Notte i ”Lady og vagabonden”, der på mange måder er bedre end den oprindelige amerikanske udgave. En præstation, der først er matchet for nylig i Vaiana. Poul Bundgaard er nok kun i top 20, men er i top tre når det gælder folks bevidsthed. Og så har han ikke en gang været med i Matador.

The final 10 – top 10 danske skuespillere

Asbjørn Andersen og Henry Nielsen repræsenterer nok det mere ukendte i denne top 10 og det er da også birollerne der glimrer her. Anderledes er det for resten af denne top 100. For Ghitha Nørby der efter sigende skulle have taget hver en rolle hun kunne og Axel Strøbye, som altid var med fra starten af 60erne og hver især repræsenterer Matador på bedste vis. Fra den jordbundne Ingeborg Skjern Andersen til Viggo er de yderpunkterne i serien uden at have en scene sammen. Men tilsammen rammer de 200 film der spænder så utroligt bredt. Fra drama til lystspil. Olsen Banden til Huset på Christianshavn. Baronesse på Benzintanken til kriminalinspektør i Olsen Banden.

Dirch Passer var og er komikeren de næste generationer stiler efter. Hans meritter er legendariske og selvom han udfordres af Anders Matthesen og Casper Christensen som sjove er det alligevel ikke det samme. Der var ikke – på film – noget kontroversielt med Dirch. Han var så populær, at det på mange måder gjorde ham privat og tilbagetrukket. Han ville andre veje end komikken. Men da ”Mus og mænd” fejlede som det dramatiske erkendte han at det underholdende og lette måtte være hans levevej.

Final four

Ib Schønberg er ”Far til fire” på film og denbløde søde mand, der nok danner skole for 1960er forældrene. Den humoristiske smilende og hjertelige far var stærk på film og fik lærredets fire skarpe hjørner blødt op med sin karakteristiske stemme.  Hans modstykke var Poul Reichardt, der sad på den modne førsteelsker rolle gennem mange år. ”De røde enge” gjorde ham populær som aldrig før.

Han er bedst husket for rollen som far i ”Far til fire” efter Ib Schønberg og ikke mindst som skrothandleren Mads i Olsen Banden. Han var ofte den hidsige og opfarende, men kunne også være den runde konservative som i Matador og Konsul Holm.

Paul Hagen var tit den lakoniske og stille type på film. Men med en karriere der spænder fra 1946 til 1999 må man sige at han med ”Manden der ikke ville dø” satte et flot og sigende punktum for sin filmkarriere.

De allerypperste

Så er der Ove Sprogø, der som Egon Olsen og mange andre film nåede 154 film og et ikke uanseligt antal TV-serier.  Men der er alligevel langt op til nummer et på listen.

For Karl Stegger nåede ikke mindre end 157 film. Gennem præcis 30 år nåede han et hav – eller ocean – af biroller. Hvem skulle have troet det. Hvem havde du troet da du læste artiklen. Giv os dit på de største præstationer.

Loonii.dk - Danmarks største udvalg af Danske film på DVD

Flere nyheder

Skriv en anmeldelse til filmen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *