Home Nyheder Mød mig på…

Mød mig på…

Mød mig på…

Hvad ville du sige? Cassiopeia eller bare lige om hjørnet. Det kunne også være til et kys med Dirch i en gadedør eller bare på vejen til arbejde. Film og filmreferencer binder os sammen og skaber nye forbindelser. Det er på samme måde med stjernetegn og dagens horoskop. Det er det vi snakker om på arbejde og ikke mindst hos frisøren. Er vi styret med usynlg hånd af medierne på nettet.

Har du tænkt over at det tit er de samme ting, der bliver talt om til fester og frisøren. Hos frisøren kan du være sikker på at blive inddraget i en snak om de kendte og kongelige. De royale er et sikkert hit og kan du kombinere det med de kendte skuespillere, så er du et skridt fra spørgsmålet om den seneste film du har set i biografen. Biografen tænker du med panik og begynder at tænke tilbage til dengang, hvor biografen var et sagnomspundet land med James Bond i kinopalæet og Palads som det forjættede børneland op til jul.

De gode gamle…

Dage – er talte. Vi har bevæget os fra de store traditioner til de små hjem med tv på stream og oplevelser på I pad og mobil. Det er måske derfor at der er nye strømninger på vej. Børn i byen handler om at komme ud. Just Eat er på vej ud og ind er the Fork og andre. Det hele handler om oplevelser i realtime – og i naturen eller kulturen. Det er en spændende strømning, der også giver sig udslag i for eksempel stjernetegn og horoskoper. På mit-horoskop.dk kan du hurtigt se at det handler om at være aktiv, hvis du skal være din egen lykkes smed. Er vi på vej til at internetdating og tinder erstattes af det gode gamle café besøg eller måske får de gamle parker og biblioteker får et comeback. Hvis der findes biblioteker og de ikke erstattes af kulturcentre uden bøger.

Det virtuelle og det virkelige

”Se mig i øjnene”, lød parolen fra lærerne, da de i 2013 selv gik på barrikaderne og droppede alt om skole for en faglig kamp. Motorveje og større pladser blev indtaget til faglig kamp. Det var ellers ikke skrevet i stjernerne at en lock out var på vej, men i en ellers rød regering skulle der tages et opgør med fagbevægelsen. Det var som taget ud af en dårlig film og sociale medier blev taget ind i kampen om folkets mening. Her tabte virkeligheden til den iscenesættelse der blev lavet af politikere og embedsfolk. Den magt som medierne har kom til skue og sporene skræmmer. Sammen med det amerikanske valg har de fleste fået øjnene op for at det virtuelle er en farlig ting uden kritisk sans.

Tilbage til …

Rødderne? Eller bare en god blanding, hvor det at se hinanden i øjnene igen og mærke hinanden som mennesker. Måske er det vejen frem for politikere sår de skal møde vælgerne. Det er vejen frem når ens kommende kæreste eller kone skal findes. For på nettet lever løgnen side om side med drømmene. På Cinemateket kan de gamle film genopleves. Det kan være sundt at skrue tiden tilbage til mød mig på Cassiopeia, hvor Bodil Kjer skal tage et såre menneskeligt valg. Mellem drømmen og virkeligheden og ikke mindst mellem det guddommelige og det menneskelige. Linjen er blevet hårfin og drømme med det strejf af realisme er måske den linje der skal trækkes. ER du blevet nysgerrig på de gamle danske film og måske et godt grin, så kan du finde masser af information på gamle-danske-film.dk, hvor du også kan blive klogere på hvilke kendte danske skuespillere, der har spillet flest film. Så er du bevæbnet med samtale emner til næste frisør besøg.